chris simion – ce ne spunem cand nu ne vorbim – piesa de teatru

 
 
de Blonda

Cauta neincetat sa ramai liber. Inima ta poate iubi tot ce doreste. Viata nu are nici o valoare inchisa intre limite. Te desavarsesti mereu. In fiecare rasarit de soare se naste ceva frumos. Calatoria aceasta nu are sfarsit.

“Ce ne spunem când nu ne vorbim”, vol 1, Chris Simion

“Ce ne spunem când nu ne vorbim” este numele piesei de teatru pusă în scenă la cafeneaua Godot de către compania Daya şi, în acelaşi timp, volumul 2 al cărţii cu acelaşi nume.

ce ne spunem cand nu ne vorbim, chris simionÎmi propusesem de ceva vreme să văd această piesă de teatru şi, într-un final, am reuşit să ajung să iau bilete. Împreună cu încă trei prieteni, am fost aşezaţi la o masă cu alte două persoane (un el şi o ea), cu care am împărţit o portocală în jumătatea de oră cât a întârziat începerea piesei. Dar toată tensiunea întârzierii a dispărut atunci când s-a ridicat cortina. Spectatorii au fost fascinaţi de talentul şi spontaneitatea actorilor, dar şi de iscusinţa punerii în scenă şi de umorul replicilor.

Piesa este o comedie care prezintă diverse modalităţi de a însela în cuplu. Reţeta ar fi următoarea: se iau 6 cupluri de diferite vârste, cu copii sau fără, heterosexuale şi cu evidenta dorinţă de a avea ceva mai mult decât primesc de la partenerul de viaţă; aceste cupluri se pun faţă în faţă cu provocarea de a-şi înşela partenerul şi de a găsi modalităţi ingenioase de a ascunde acest lucru.

Cum piesa este prezentată ca fiind volumul 2 al cărţii cu acelaşi nume, sincer, mă aşteptam la ceva total diferit, în nici un caz la o comedie. Dar surpriza a fost foarte plăcută şi, aşa cum promit cei de la Daya, într-adevar piesa garantează “doza de râs pentru întreaga săptămână”.

Autoarea cărţii şi regizoarea piesei de teatru este Chris Simion. Este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucureşti , secţia Teatrologie în 1999 si absolventă, în 2006 a secţiei Regie Teatru în cadrul aceleaşi Universităţi (clasa profesorilor Tudor Mărăscu si Mihai Manolescu). Actorii ce dau viata piesei sunt Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob.(sursa: http://www.daya.ro)

Şi cum “dar din dar se face rar” eu zic să vă faceţi singuri un dar şi să mergeţi să vedeţi piesa.

Volumul 1 este o carte pe care am savurat-o ca pe o mancare buna si am citit-o cu sufletul si mintea deschise si pe care vi-o recomand si voua. O puteti gasi la elefant.ro în format digital sau tipărit.

Lectura faina!

E posibil sa te mai intereseze:

Reclame

Posted on 2012/02/17, in cultura and tagged , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

 1. Salut. Sunt Andrei.
  Acum am vazut si eu blogul vostru.
  Nu o sa prea am timp de comentat pe el, dar, daca nu va suparati, din cand in cand o sa-mi arunc cate o privire pe aici.
  Nu am vazut piesa de teatru.
  Mi se pare interesant citatul ala de la inceputul textului.
  Prima fraza „Cauta neincetat sa ramai liber” mi se pare demna de atentie.
  Dar si reciproca : „Nu cauta libertatea si ea iti va fi daruita” merita luata in seama.
  Asta nu mai stiu pe unde am citit-o dar mi-a ramas in minte.
  Va las acum.
  Sa auzim de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s