andrei ruse – dilar pentru o zi – cu cuvintele mele

Viteza, forta, droguri, muzica, senzatii, ganduri, sex, muzica, intrebari, raspunsuri(oare? sau alte intrebari?), iubire, speranta, muzica, moarte, renastere.

Asa cred ca as rezuma, in cateva cuvinte, senzatiile pe care le traieste cititorul. Sau pe care le-am incercat eu. Un tumult asurzitor, un amestec care vine mereu peste tine. De senzatii, de actiuni, de trepidatii.

E o lectura vibranta, care te trage complet in actiunea ei. Actiune ce se intampla uimitor de repede. In sub 24 de ore. Cu un singur personaj – Radu, politistul de la antidrog. Ghidat de Nebun – dilaru’.

Nu voi povesti ce se intampla in carte. Trebuie citita. Voi incerca, insa, sa descriu ce am simtit eu cand am citit-o.

Radu traieste la maxim orele petrecute in preajma dilarului. Iar Andrei Ruse le-a pus pe hartie. Iar de pe hartie ajung in cititor. Cel putin asa mi s-a intamplat mie. Radu se intreaba diverse lucruri. Intrebari care exista in oricare din noi. Doar ca el prinde curaj sa incerce sa gaseasca raspunsuri. Pe masura ce trec orele, dilemele lui Radu devin mai adanci. Crampeie din viata sa ne sunt prezentate din cand in cand. Iar suspansul creste.

Radu afla lucruri noi. Cititorul la fel. Viata parca e altfel. Cum? te intrebi. Va trebui sa citesti cartea. Finalul e neasteptat. Stii ca se apropie doar pentru ca vezi ca se termina paginile, altfel noaptea pare sa nu se mai termine. Iar cand termini, parca esti nauc, hipznotizat si nu-ti vine a crede…si te intrebi…ce m-a lovit?

La un moment dat, Nebunul spune un lucru: „Lumea e condusa de trei oameni. Unul l-a inventat pe Dumnezeu, altul banii, iar cel de-al treilea este pr-istul inspirat care le-a facut cunostinta”. Cei trei s-au pus la masa si s-au gandit…cum sa le-o tragem astora?

Dar despre asta in alt articol. Asa ca pana una alta, te invit sa cumperi Dilar pentru o zi. Si o o lecturezi!

Iar poza cartii e pusa asa intentionat. Pentru ca lumea prezentata acolo e altfel decat ne-o imaginam noi.

E posibil sa te mai intereseze:

Elefant.ro

Reclame

Posted on 2011/04/11, in texte and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s