bucegi valea alba

Cand? 31.11.2009

Am facut doar jumatate de vale. De la saritoarea Carnului era mult prea multa zapada, asa ca am renuntat. Acum am o noua „fantoma” de urmarit. Astept sa ninga ca lumea ca sa dispara totul sub zapada. Sau la vara, oricum nu mai e mult :)).

Fantoma acestei veri a fost varful Negoiu, pe Strunga Dracului . S-a realizat abia la a treia incercare, din cauza vremii.

Pentru cei care nu stiu- Valea Alba desparte Costila de Caraiman si anterior constructiei telecabinei si a aparitiei traseului pe Valea Jepii Mici, era calea de ajuns pe platoul Bucegilor. Dificultatea traseului este 1A, conform cu ceea ce spune Kargel, iar durata de parcurgere este de cca 5 ore, plecand din Busteni.

Accesul pe Valea Alba se face din traseul Caminul Alpin-Pichetul Rosu, mergandu-se pe acest traseu cca 1 ora, 1 ora si un sfert. In locul in care traseul ajunge intr-o mica sa si face dreapta larg, se desparte, spre stanga, poteca catre Valea Alba. Alte repere- 4 stanci pe partea stanga si un copac uscat plin de ciuperci. Odata intrat pe traseu, pe unii copaci se mai vede vechiul triunghi galbe care marcheaza poteca. Traseul catre Pichetul Rosu e marcat destul de bine, existand si 2 sageti metalice. Traseul spre Valea Alba porneste de la a doua sageata, dinspre Busteni.

Atentie, valea e traseu alpin, asa ca sa nu aventurati pe acolo daca nu aveti un pic de experienta si echipament adecvat. Si minte.

Pozele sunt destul de edificatoare. Am vazut si 2 capre negre, insa poza nu a iesit foarte bine.

Reclame

Posted on 2009/12/02, in sport and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. boreal2007

    „Atentie, valea e traseu alpin” – Pe un traseu alpin se foloseste cu incredere casca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s