rezultate exit poll

Rezultatele exit poll-ului pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2009:
CSOP (B1)

 • Traian Basescu – 33.2%
 • Mircea Geoana – 30.3%
 • Crin Antonescu – 22%

CCSB (A3)

 • Traian Basescu – 34.1%
 • Mircea Geoana – 30.9%
 • Crin Antonescu – 22.1%

INSOMAR (RTV)

 • Traian Basescu – 32.8%
 • Mircea Geoana – 31.7%
 • Crin Antonescu – 21.8%

Prezenta la vot a fost de peste 50%, ceea ce a fost destul de neasteptat. Referendumul a fost validat. Rezultatul covarsitor de DA arata ca vrem o schimbare. Poate nu e cea mai fericita, dar vrem o schimbare. La fel si prezenta la vot.

Ce am mai observat- PNL are un electorat fidel, de cca 20%. De fapt, uitand-ma, si ceilalti candidati se situeaza la acelasi nivel. Inseamna ca, in general, oamenii sunt destuli de fideli, iar candidatilor le e greu sa ia din voturile adversarilor pe cai corecte.

Si ca tot am scris de asta- alegeri 2009, am vazut ieri un afis care m-a socat un pic. Era in sectorul 2 si apartinea psd + pc. Rosu, de-ti lua ochii. In mijloc Geoana. In stanga lui Geoana, Vanghelie. In dreapta, Iliesc. Langa Vanghelie, Hrebenciuc si Vantu. Langa Iliescu, Nastase si Voiculescu. Dupa cum arata, cre’ ca altii l-au pus, nu psd + pc. Prea erau toti greii controversati azvarliti acolo in spatele lui Geoana.

Posted on 2009/11/22, in texte and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Eu cred ca prin Referendumul asta dovedim ca avem tendinta de a ne intoarce la vremurile cand gloata hotara pentru noi. Pe noi nu ne intereseaza ce presupune unicamera-bicameral, ce presupune sa avem mai putini parlamentari. No stim: mai putini din aia inseamna mai multi bani pentru noi. Asta e cea mai simplista gandire. Nu ne intereseaza cum ne afeceteaza asta pe termen lung si ce alte consecinte are asupra democratiei. Eu cred ca bicameral e mai bine. Pot accepta si unicameral atata timp cat e sustinut cu argumente solide nu „si asa erau prea multi”.

  Maine o sa facem Referendum cu tema: „Vreti sa confiscam averile miliardarilor si sa le impartim populatiei?”. Eu zic ca o sa treaca si Referendumul asta cu un Da covarsitor. Asta ca tot „vrem” doctrine de dreapta…

 2. In posterul ala scria deasupra fiecaruia „presedinte”. Probabil ca se insinua ca Geoana e pus de marioneta, in spatele lui sunt multi „presedinti”. Nu cred ca e pus de PSD, eu l-am vazut pe la Unirii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s