in alte parti se poate, noi, insa, avem rezerve

Motociclist. Autostrada. Suzuki GSXR-1000. Da-i carbuni!!!!
Locatia: Scotia. A omis insa faptul ca mai exista radare. L-au prins cu 267 km/h. Sau 166 m/h. Sau parcurgand 1 km si 120 m in 16 secunde.
Ce i-au facut? 9 luni de inchisoare si 5 ani de suspendare a dreptului de a conduce. Pedeapsa initiala a fost 12 cu 5.
E considerata cea mai mare viteza inregistrata in Scotia pe un drum.
Nu a reusit, insa, sa bata recordul de viteza inregistrat de un Porsche 911 (vorbim de Marea Britanie)- 275km/h. Rezultatul? 10 saptamani de inchisoare si 3 ani de suspendare.

La noi oare de ce nu or face pedepsele mai drastice? Oare s-ar frige prea multi atunci?
Un alt lucru care ar trebui introdus la noi e pedeapsa pentru cei care nu pastreaza o distanta (regulamentara) fata de cel din fata. In Olanda exista. La noi, nu. Tot in Olanda, regulamentul ii protejeaza pe biciclisti si motociclisti. La noi, nici nu existam.

Posted on 2009/10/30, in trafic and tagged . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

 1. Pedepsre mai drastice zici? La noi nu cred ca e problema de pedepse prea blande, ci de nepunerea in practica a acelor pedepse. Stii ce se va intampla la noi daca vor fi mai drastice pedepsele? Va fi spaga mai mare

  • asa este, am pierdut asta din vedere

   pe de alta parte nu poti sa negi faptul ca cei care circula cu peste 180 la ora si sunt prinsi nu primesc decat o suspendare de 3 luni a dreptului de conduce si o amenda de cateva milioane…

   adica e cam putin; intra-adevar, o pb a societatii noastre e ca anumite institutii nu functioneaza

 2. Subscriu la ce spune andreiy cu mentiunea: se aplica pedepsele dar nu la toata lumea, doar oamenilor de rand (ca de ex. sotul meu proaspat ramas fara permis din cauza unui semnafor buclucas pus in pom). Cine e baiat de baiat sau ceva functie pe undeva … ramane cu permisul in buzunar si „la mai mare”.

  Ce sa mai zicem de treaba cu ridicatul masinilor parcate ilegal: am vazut cu ochii mei masinile primariei ridicand de zor masini de pe marginea drumului dar surpriza… unica masina de teren mai bengoasa parcata si ea ilegal a ramas bine-merci exact la locul ei. Avand in vedere ca proprietarul nici macar nu era acolo sa dea o spaga ceva, e clar ca e vorba de o mentalitate greu de schimbat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s