gocycle & velectris

In Anglia e Gocycle. In Franta e Velectris. Or mai fi altele, dar astea mi-au ajuns mie la urechi. Desemneaza un singur lucru. O bicicleta electrica.

Unele sunt mai futuriste- ma refer la forma- v. Gocycle.

gocycle

 

 

 

Altele sunt mai clasice, cum e cazul lui Velectris.

velectrisAvantajul? Nu mai depui asa de mult efort cand pedalezi, in special la pante.

Ambele se incarca la priza, oferind in 3(Gocycle), respectiv 5 ore(Velectris) . Autonomiile sunt de 16km, respectiv 50, autonomia fiind, in, general, suficienta pt o utilizare zilnica la lucru.

Cu Velectris poti folosi ambele sisteme simultan, si cel electric si cel mecanic(dat la pedale), iar pe distante scurte, cand se pleaca de la semafor poti depasi masini si scutere. E verificata. Bine, asta e realizabila si cu bicla, normala, pe distante ffff scurte.

Preturile sunt pe masura. Daca Gocycle pleaca de la 1200 lire sterline, un Velectris ajunge si pe 2300 eur. Paris-ul, de ex., acorda si subventii- 25% din valoare bicicletei, dar nu mai mult de 400 eur.

Atentie, doar am prezentat cele doua biciclete. Nu am discutat despre utilizarea lor la noi. In acest moment mi se pare imposibil- lipsa sigurantei ca o mai gasesti acolo unde ai lasat-o, lipsa parcarilor etc.

Conceptul mi se pare foarte misto si l-as aplica, mai ales ca bicicletele iti permit sa concurezi ca viteza de deplasare cu masinile. Pretul mi se pare absolut imens. Ce nu imi mai place e greutatea foarte mare, cel putin la Velectris- 23kg. LaGocycle nu am aflat, insa pare usoara, uitandu-ma cum o manevreaza „pilotul”.

Avantajele pe care le vad, in afara de mobilitate si cel de mai sus, cu scaderea efortului- depozitarea, poti merge pe benzi pentru biciclete, in parcuri, pe trotuare. Evident, crescand viteza de deplasare cresc si riscurile si posibilitatea de a accidenta pe altii.

Ma mai intreb cat de fiabile sunt motoarele si cat de bune sunt bateriile. Oricum, intr-o utilizare normala, teoretic nu ar trebui sa abuzezi de motor. Insa, odata ce te-ai obisnuit…mira-m-as sa mai revii la pedalat.

Un filmulet foarte misto e in sursa de mai jos.

[sursa]

Posted on 2009/10/30, in trafic and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s