din nou despre F1…MP al Japoniei

Lasand la o parte faptul ca am avut o cursa destul de anosta, exceptie facand cateva opriri de la boxe si accidentul din finalul cursei care au permis lui Raikkonen sa urce un loc, caut sa-i raspund d-lui Victor Bonifaciu.

Dumnealui a afirmat faptul ca „o decizie neinspirata de management a privat echipa Honda de castigarea a doua titluri mondiale- la piloti si constructori- in acest an (2009)”.

La inceputul anului 2009, Honda a decis  sa se retraga din Formula 1, iar echipa a fost cumparata de Ross Brawn, pe 1 $.

Primul lucru pe care il am de mentionat e faptul ca echipa Honda folosea sasiu si motor dezvoltate in totalitate de ei. Echipa Brawn GP foloseste motor Mercedes, iar sasiul e dezvoltat in jurul motorului. E posibil ca sasiul BGP 001 sa fie o evolutie a vechiului sasiu Honda, insa ma indoiesc.

Pe de alta parte, daca ar fi ramas in F1, pe baza experientelor anterioare, Honda ar fi ramas undeva in a doua jumatate a clasamentului, ca si pana acum.

Acestea doua sunt principalele argumente care contrazic afirmatia comentatorului.

Reclame

Posted on 2009/10/05, in păreri and tagged . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

 1. Probabil omul se baza pe faptul ca intr-adevar de anul asta Formula 1 e total diferita fata de anii trecuti . Adica si o echipa ca Brawn GP poate domina campionatul. Insa chestia asta nu garanteaza ca daca Honda ramanea in F1 era pe primul loc. Asta e cum e chestia aia la fotbal: daca juca ala sigur bateam.

  Asta e ca si cum jucatorul x se retrage din nu stiu ce turneu si este inlocui de y. y castiga si x zice: maaah daca nu ma retrageam uite castigam. Nimic mai fals.

  • anul acesta campionatul pare destul de interesant, cel putin prin prisma castigatorilor- 6 unici la piloti si 4 unici la echipe; in acest moment brawn gp nu mi se pare o echipa de duzina; adica poate celelate echipe nu or fi in cea mai buna forma, insa nici brawn-ul din acest moment nu e de lepadat

   pe de alta parte, afirmatia de la care am plecat mi se pare lipsita de orice sens, tocmai pentru ca acum este vorba de alt material tehnic; oamenii poate au ramas, insa, ei au la dispozitie alte unelte de lucru

   si cred ca, de fapt, m-am saturat de comentariile anoste de pe posturile noastre de televiziune, cel putin la F1

 2. Da sa vezi la anul cum o sa fie, am inteles ca Ferrari vrea introducerea a 3 masini de echipa si ca vor sa il reactiveze pe Schumi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s