solutiile mele pentru traficul aglomerat din bucuresti- solutia 2

Ca şi soluţia anterioară, este tot o soluţie morală. Trebuie doar un pic de bunăvoinţă din partea „traficanţilor”.

Au fost desenate în interesecţii nişte caroiaje galbene. Rolul lor este de a indica şoferilor că nu ai voie să staţioneze în zona respectivă şi nu este permisă intrarea în intersecţie dacă nu poţi să o traversezi complete, caz în care trebuie să te opreşti înainte de caroiajul respectiv.

Raţionamentul e destul de simplu…să zicem că intri în intersecţie, dar nu ai depăşit-o complet, astfel că eşti oprit chiar în mijlocul ei (cel mai probabil din cauza aglomeraţiei din faţă.). Evident, cei din faţa nu au unde să se ducă, aşa că se schimbă culoarea semaforului. Tu eşti tot acolo, nu ai unde să pleci. Între timp, cei care au verde intră şi ei in intersecţia blocată de tine. Ei nu pot trece de tine, iat tu nu poţi să le faci loc. În acel moment, există o probabilitate foarte mare ca acea intersecţie să se blocheze şi să nu mai iasă nimeni din ea, o perioadă bună de timp. Şi asta pentru că tu nu ai anticipat un pic.

Pare destul de simplu, nu? Aşa că, încearcă să evaluezi un pic dacă poţi parcurge toată intersecţia când intri în ea, la orele de vârf. Iar tu, cel din spate, dacă mă vezi că am oprit, nu mă claxona. Vom trece la următorul semafor. Hai să nu blocăm intersecţia.

În acest sens, există şi o campanie- Eu nu blochez intesecţia.

Pentru a vedea şi celelate soluţii, click pe Trafic în Bucureşti.

Posted on 2009/09/11, in păreri, trafic and tagged . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. Stii care e solutia pentru un trafic mai bun in Bucuresti? Aplicatarea „Solutitie finale” pentru toti meltenii :D.

  Acum , legat de blocarea intersectiei sa stii ca eu am observat ca lucrurile se mai schimba. Adica oameni care daca vad ca nu se poate intra nu intra in pofida injuraturilor si claxoanelor din spate.
  Chiar ieri ma uitam la un reportaj ( in fine ca ideea era cam tampita : un pasaj pietonal care sa lege toate punctele de interes din Bucuresti) in care un tip zicea ceva de genul ca in Bucuresti este practic o lupta pentru spatiu unde parca pentru oameni fiecare metru castigat conteaza. Asta in trafic cred se vede cel mai mult si gasesti destui astfel de bizoni.

  Cred ca astia mai merg si pe principiul decat sa blocheze ala de vine din stanga mai bine blochez io…

  • sunt perfect de acord cu tine; lucrurile se schimba;

   acum ceva vreme…cam prin aprilie, am fost in centru, dupa f mult timp si am vazut ca la o intersectie de pe magheru s-au oprit toti cand nu au mai putut sa inainteze; dar s-au oprit inainte de intersectie si, desi era verde, cei din spate nu claxonau; iar intersectia era libera; iar cel care era primul la semafor nu a intrat decat atunci cand a avut unde sa se duca

   dar, apoi, vine si reversul; desi am dat acest exemplu, la fel de bine pot da alte 20 de exemple cand s-a blocat intersectia; oamenii ar trebui facuti sa inteleaga ca au mai mult de castigat dc asteapta 20s decat sa piarda, apoi, 10 min…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s