Mercedes Citaro- accesibile tuturor

de Horia

Te-ai întrebat vreodată cum ai acces ca mamă cu un cărucior cu copil în autobuz? Te-ai întrebat cum se poate sui în autobuz omul care dintr-un motiv sau altul este imobilizat într-un cărucior cu rotile? Te-ai întrebat cum pot fi folosite spaţiile largi care există la uşa din mijloc? Sau de ce e aşa incomod de stat chiar lângă uşa din mijloc, neavând bară de care să te ţii?

mercedes-citaro-rampaEi bine, acele locuri sunt pentru cărucioare cu copii sau pentru persoane imobilizate într-un cărucior. Însă cum au ei acces în autobuz? Răspunsul l-am aflat azi, ajutând un domn aflat într-un cărucior cu rotile să se suie într-un autobuz Mercedes Citaro. La uşa din mijloc există o rampă pe care se pot sui cărucioarele. Mecanismul e simplu- există un mâner (cercul mic din poză) de care se trage, iar rampa (cercul mare din poză) se ridică şi se plasează pe trotuar sau carosabil, permiţând astfel persoanei care doreşte să se urce cu un cărucior un acces mult mai facil. Până acum am crezut că acest mâner e pentru un acces rapid sub autobuz…ca-n „Speed”, când Keanu Reeves se bagă sub autobuz…Se pare că m-am înşelat. Este nevoie doar de bunăvoinţa oamenilor, deşi toţi se uitau azi cam ciudat la omul acela în cărucior…şi nu prea puneau mână să ajute…

Una peste alta, e o informaţie utilă şi un lucru bun…la care tot neamţu’ s-a gândit. Data viitoare când te urci într-un astfel de autobuz să te uiţi şi tu să vezi…mânerul e acolo. Iar dacă vezi pe cineva că se chinuie, ajută-l. Doar o să te murdăreşti un pic pe mâini, dar se spală.

Reclame

Posted on 2009/07/08, in trafic and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s