excursie la Venetia 4

de Horia

 1. excursie la Venetia 1
 2. excursie la Venetia 2
 3. excursie la Venetia 3
 4. excursie la Venetia 4
 5. excursie la Venetia 5
 6. excursie la Venetia 6

Astăzi este rândul episodului patru din excursia la Veneţia. Dacă vrei să citeşti şi celelalte articole, vizitează “cuprinsul excursiei la Veneţia” şi acolo ai să găseşti tot ceea ce am scris legat de cele 3 zile, transformate apoi în 4 zile, la Veneţia. Pe scurt, este vorba de plimbare pe străzile Venţiei şi de o serie de informaţii pe care le-am aflat în această zi.

De dimineaţă, după micul dejun de la hotel- un mic dejun clasic cu cereale şi diverse chestii la cutiuţe mici, am plecat în turul recomandat de Lonely Planet prin Cannaregio, tur care ne va duce în piaţa San Marco, pe un alt drum decât cele clasice. Cum ziceam şi în articolul anterior, o să vedeţi prin oraş o serie de indicatoare către patru destinaţii importante- Rialto, San Marco, staţia de tren şi Piazzale Roma, existând mai multe trasee, acestea fiind cele clasice.

Turul are cca 4km şi se parcurge în 2-3 ore. Este foarte frumos şi sunt destul de multe chestii de văzut (vreo 12). Dacă ai ghidul Lonely Planet în Italia, cred că acest tur e un punct bun de start. Cum am un pic de timp, am să dau detalii privind acest tur şi o hartă orientativă, precum şi locaţiile importante. O parte din pozele din acest articolo sunt făcute în acest tur.

Odată turul finalizat, am ajuns în San Marco, de fapt la Palatul Dogilor. Era un pic de coadă la intrare, dar nu foarte mare. Cred că am stat vreo 3-5 minute. Odată intraţi, am citit informaţiile de la caserie şi am aflat că există un bilet de 18 eur(Museum Pass) care permite accesul în 11 muzee:

 • Palatul Ducal
 • Muzeul Correr
 • Muzeul Arheologic
 • Biblioteca Marciana
 • Ca’ Rezzonico
 • Palatul Mocenigo
 • Casa Goldoni
 • Ca’ Pesaro
 • Muzeul Oriental
 • Muzeul Sticlei (Murano)

Ca să vă faceţi o idee, intrarea în palat costa 12 eur, de aceea am preferat să ne luăm acest Museum Pass.

Am vizitat Palatul Ducal. Nu m-a impresionat foarte tare…Mi-au plăcut mult Camera Hărţilor (nu ştiu dacă asta e denumirea oficială, însă aşa am botezat-o eu) şi Armureria. În rest…mult fast şi opulenţă, inutile. Însă aşa bănuiesc că mergeau treburile pe atunci. Ah, mi-a mai plăcut curtea interioară cu tot felul de sculpturi şi „broderii” din piatră pe margini. Era destul de mare şi se putea face poze. Şi am văzut aceste două statui…fetelor, care vi se pare mai frumos?

venetia_nudAh…n-aş pute spune ce ţine în mână statuia din stânga… 🙂

venetia_porumbei_san_marcoÎntrucât după 4 km de mers pe jos şi vreo două ore vizită în palat, am decis să mâncăm. În San Marco şi pe străzile din împrejurimi există tot felul de magazinaşe unde am mâncare la preţuri decente. Prin mâncare înţeleg, în acest caz, felii de pizza, sandwich-uri, preţurile fiind pe undeva pe la 3-7 eur. Cu pâinea care ne-a rămas, ne-am distrat un pic cu celebrii porumbei din piaţă.

Un amănunt important este faptul că o parte din locaţiile importante erau în renovare, de exemplu exteriorul Palatului Ducal, astfel încât Puntea Suspinelor nu prea se poate vedea.

Apoi, deşi acesta era primul lucru pe care trebuia să-l facem, ne-am dus la centrul de informare turistică. Există unul la gară, unul în Piazzale Roma şi două în San Marco. Acolo…surpriză!!!! Având sub 29 de ani, tichetul valabil 72 de ore pe ACTV, ne-a costat doar 18 eur(preţul normal e de 33 eur), plus 4 eur, Rolling Venice Card cu care aveam o serie de reduceri în unele restaurante, muzee, hoteluri. Cu această ocazie, am aflat că dacă am fi luat Museum Pass folosind acest Rolling Venice Card, am fi cheltuit doar 12 eur, nu 18. Am primit un tichet valabil 72 de ore, din momentul primei validări pentru toate liniile pe uscat sau pe mare ale companiei ACTV, câte un Rolling Venice Card, chitanţa, o hartă a oraşului- foarte utilă, precum şi o broşură cu locaţiile unde aveam reduceri, datorită Rolling Venice Card. De asemenea, ne-am mai cumpărat în schimbul a 2 eur, o hartă mai detaliată şi un ghid turistic. Prin comparaţie, la noi, o hartă costă minim 3 eur…

În caz că vă întrebaţi cum sunt staţiile pentru vapor…ele sunt pontoane pe canale, aşa cum se vede în planul depărtat din poza de mai jos- acolo unde e oprit vaporul.

venetia_guglie

venetia_vaporŞi dacă tot aveam transport gratuit pentru următoarele trei zile, am decis să pornim la plimbare cu vaporaşele. Şi ne-am plimbat până seara.  Apoi am mai bălăurit pe străzile Veneţiei.

Ce am mai observat- destul demulte restaurante ofereau meniuri turist, cu două feluri de mâncare- de obicei primul fel paste, iar al doilea o friptură cu salată sau altă garnitură, la preţuri cuprinse între 11.50 şi 20 eur. În această periodă, nu ştiu dacă din cauza crizei sau pentru că eram în extrasezon (sezonul e între 01.04 şi 15.09), serviciul şi coperto erau incluse în meniu, la marea majoritate a restaurantelor din Veneţia.

Cam asta a fost prima zi plină prin Veneţia. Iată şi un scurt rezumat:

 • tur prin Cannaregio, descris în ghidul Lonely Planet– disponibil doar în carte, nu şi pe net
 • există un Museum Pass, care permite intrarea la 11 muzee
 • Rolling Venice Card oferă o serie de reduceri în numeroase locuri
 • un site foarte bun, HelloVenezia, de unde puteţi afla foarte multe informaţii
 • merită făcută măcar o plimbare pe Canal Grande, cu vaporaşul, eventual în fapt de seară
 • Veneţia e destul de mică, nu durează mai mult de 20 de minute să ajungi dintr-un anumit punct într-un punct diametral opus (aşa că în momentul în care vă alegeţi cazarea nu e foarte relevant dacă scrie la informaţii despre hotel faptul că e situat la 3-5-10 minute de San Marco…)
 • plimbaţi-vă pe străzile Veneţiei; nu prea aveţi cum să vă rătăciţi, mai ales cu o hartă
 • vizitaţi punctele de informare turistică
 • felii de pizza şi snadwich-uri cu preţuri între 2.5 şi 7 eur
 • meniuri cu preţuri între 11.50 şi 20 eur.

De asemenea, nu uitaţi de Billa. Şi am văzut destul de mulţi turişti mâncând pe stradă sau pe bănci.billa_venezia

Vă las să vă delectaţi în continuare cu câteva poze din Veneţia, atât de pe străzi, cât şi de pe vapor, aşa cum arată ea în realitate şi nu cum e surprinsă în pozele comerciale…

venetia_strada_2

venetia_strada_1

venetia_piata_de_fructe

venetia_gondolieri

venetia_gondola

venetia_cladiri_3

venetia_cladiri_2

venetia_cladiri_1

De asemenea, suplimentar fata de ce am scris eu in aceasta suita de articole, iti recomand un ghid de buzunar. Unul interesant este „Top 10. Venetia„, de la editura Litera si care poate fi achizitionat de la elefant.ro. vei putea afla care sunt palatele si vilele celebre, restaurante faimoase, diverse excursii si itinerarii, trasee ascunse prin Venetia, cele mai atractive piete si magazine, precum si sfaturi pentru vizitatori. Mai mult ca sigur ca vei gasi lucruri pe care eu nu le-am observat.

Citeşte episodul 3 din excursia la Veneţia.

Citeşte episodul 5 din excursia la Veneţia.

E posibil sa te mai intereseze:

Reclame

Posted on 2009/03/24, in foto, texte and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

 1. Wow, foarte foarte util articolul tau, multumesc frumos (asa cum sunt sigura ca ti-au mai multumit sute de persoane pana acum) pentru ca l-ai scris! Peste mai putin de 2 saptamani eu si prietenul meu mergem la carnaval la Venetia si desi am cautat info pe ici, colo, erau toate dispersate si ne-am facut pareri trunchiate. Articolul tau (mai ales partea a 4a) parca a fost scris ca raspuns la intrebarile mele 🙂
  Fiindca ne-am hotarat in ultima clipa sa mergem, ne costa foarte mult asa ca banii de buzunar vor fi putini, extrem de putini… deci e minunat sa stim unde sa mergem si ce sa cerem ca sa facem asemenea economii.
  Multumesc din nou, si sper sa profitam din plin datorita informatiilor tale!

  • Ma bucur ca ai gasit informatiile cautate. De asemenea, sper ca ele sa mai fie de actualitate – am fost acolo acum 2 ani.

   Daca vezi ca unele lucruri s-au mai schimbat fata de cum am scris eu, poti sa ma ajuti sa le actualizez?

   Multumesc!

 1. Pingback: excursie la Venetia « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

 2. Pingback: excursie la Venetia 3 « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

 3. Pingback: excursie la Venetia 5 « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s