curatarea trotuarelor

de Horia

Ieri am văzut o nouă găselniţă a autorităţilor locale (???!?!) şi a Romprest (???!?!)…şi anume…stropirea, pentru că e mult spus curăţarea, trotuarelor.

Chestia asta se întâmplă astfel: se ia una bucată maşină cu apă, una bucată anagajat Romprest şi o pompă cu presiune şi se stropeşte trotuarul. Rezultatul? Trotuarul e ud o perioadă de timp, mai scurtă sau mai îndelungată, în funcţie de temperatura exterioară şi a asfaltului. După uscare, praful e tot acolo, existând un oarecare model, în funcţie de cum a stropit omu’…

Cred că o astfel de curăţare nu ar trebui efectuată aşa de mântuială. Adică ar trebui mobilizaţi mai mulţi oameni, eventual cu apă şi cu detergenţi ecologici şi perii ca să cureţe efectiv şi să direcţioneze apa murdară spre canalizare. Asta dacă vrem să facem treaba ca lumea…De ce mă deranjează? Pentru că sunt irosiţi bani, efectul fiind nul. Pentru că dacă merg cu bicicleta pe acolo, mă stropesc tot. Pe lângă trotuar nu pot merge, pentru că, evident, şi pe acolo a trecut stropitoarea…Hai să zic că pe trotuar nu ar fi aşa mare problemă, deşi ei irosesc banii noştri. Pe stradă problema e cu motoarele, pentru că pot aluneca.

Şi mă mai întreb eu…apa din cisterne- cea cu care udă flori, trotuare şi străzi…nu e din Dâmboviţa? Şi care nu e tocmai curată?

Tu ce părere ai?

Las pozele să vorbească…ignoraţi maşina ilegal parcată pe trotuar pentru că era loc de trecut…

Posted on 2009/03/23, in proteste and tagged , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Mie mi se pare inutil. La cat de mult praf e in orasul asta nu cred ca ajuta cu nimic un pic de detergent. Ce ar putea sa curete detergentul? Petele de grasime?

 2. Mda, dar macar daca parchezi pe trotuar iti mai spala masina

 3. Gresit…daca parchezi masina pe trotuar ti-o umplede jeg…ca stropitoarea aia are presiunea :).
  Apa chiar e din dambovita…am vazut de atatea ori masinile la alimentare acolo…au niste pompe speciale iar apa din dambovita chiar pute si contine toate jegurile deversate de Bucuresti, care, ca o adevarata capitala europeana, evident ca nu are statie de epurare. (Motivul pt care bem apa din arges chiar daca dambovita trece prin oras…asa e la noi).
  in concluzie… banii ajunsi in diverse buzunare trebuie justificati…asa ca saptamana trecuta dupa ce daduse o mica ploaie ghici ce vede ochiul meu plimbandu-se prin bucuresti???…ati ghicit..o masina care spala carosabilul…

 4. o chestie care mi-a venit acum în minte…în loc să risipească banii, ami bine ar plăti nişte inspectori care să urmărească ieşirile din şantiere ca să nu se mai facă atât de multă mizerie în zonele respective

  asta e doar o idee şi sunt convins de faptul că se pot face lucruri mult mai bune decât stropirea carosabilului şi a trotuarelor cu apă din Dâmboviţa

  • Pai… sa vedem legislatia ssm (sanatate, securitate in munca) si cea pt santiere… ete surpriza: curatarea vehiculelor la parasirea santierelor este obligatorie :))
   Asta e din seria „legea care nu se aplica”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s