excursie la Venetia 3

de Horia

 1. excursie la Venetia 1
 2. excursie la Venetia 2
 3. excursie la Venetia 3
 4. excursie la Venetia 4
 5. excursie la Venetia 5
 6. excursie la Venetia 6

Astăzi este rândul episodului trei din excursia la Veneţia. Dacă vrei să citeşti şi celelalte articole, vizitează “cuprinsul excursiei la Veneţia” şi acolo ai să găseşti tot ceea ce am scris legat de cele 3 zile, transformate apoi în 4 zile, la Veneţia. Pe scurt, este vorba de zborul cu avionul companiei MyAir, transportul de la aeroportul Marco Polo până în Veneţia, camera de la hotel şi cum am descoperit locaţiile a două supermarket-uri- Billa şi Coop.

Este vorba despre ziua 0, cum îmi place s-o denumesc. Mai degrabă seara 0, întrucât plecarea a fost la ora 21:20 de pe Băneasa. Apropo, ca o paranteză  pentru internauţi, există Wi-Fi gratuit în aeroport, după check-in şi verificările de securitate. Acum nu ştiu dacă merge şi înainte de zonele acestea, însă nu e relevant pentru articol. Dar să continuăm…

Zborul a fost fără incidente.  Partea interesantă începe de la aeroport. De îndată ce se trece de zona de securitate, după ridicarea bagajelor, se intră în zona „deschisă”. De acolo se pot lua bilete de autobuz, inchiria maşini.

O să scriu acum de partea de bilete pentru transportul în comun. Eu m-am lovit de două companii de transport până acum, în Veneţia. Una din ele, care mi s-a părut cea mai importantă este ACTV, care are şi vapoare care tranzitează şi laguna, dar şi autobuze. Cea de a doua este ATVO, care am văzut că are doar autobuze.

În aeroport, după ieşirea din zona de securitate, „ticket point” ACTV se găseşte în dreapta, un pic în diagonală, iar cel al companiei ATVO se găseşte în stânga.

Costul unei călătorii aeroport Marco Polo- Veneţia este de 2.5 eur la ACTV, care are câteva staţii. Autobuzul este numărul 5. Durata călătoriei este de 25 de minute. La ATVO, călătoria este 3 eur sau 5.5 dus-întors, însă e un fel de linie expres, pentru că nu opreşte deloc, durata fiind de 20 de minute  Punctul terminal este acelaşi pentru ambele companii, Piazzale Roma. De aici, se merge pe jos sau cu vaporaşele companiei ACTV. Sau taxi sau gondolă.

ACTV-ul pune la dispoziţie o serie de titluri de transport valabile de la 12 la 72 ore, cu preţuri de la 15 la 33 eur. Preţul unei călătorii este de 1.1 eur- preţul minim, pentru că şi aici există variaţii. Cum am spus, puteţi să vă uitaţi pe pagina lor de internet, pentru că dau toate aceste informaţii, inclusiv privind programul mijloacelor de transport. Ce ştiu sigur este faptul că din Piazzale Roma, primul autobuz spre aeroport pleacă la ora 4:40. Ah, şi titlurile de transport, fie că sunt bilete, fie că sunt abonamente, sunt valabile şi pe autobuzele ACTV şi pe vapoarele ACTV. Mi-a plăcut faptul că au validatoare şi în staţii, astfel încât poţi să validezi cât timp stai în staţie. De fapt, la vapoare, din ce am văzut eu, se validează numai în staţie.

Ca să ajungi la hotel, cel mai bine cred că se cer indicaţii celor de la recepţie. Eu aşa am făcut, iar explicaţiile lor au fost extrem de bune. Până la urmă, dacă stăm să ne gândim un pic, ei ne pot spune drumul cel mai scurt şi cel mai bun. Noi am cerut informaţiile pe mail şi cei de la hotel ne-au răspuns foarte prompt.

venezia11În perioada asta nu a fost deloc aglomerat, iar la ora la care am ajuns noi, 22:30, nu prea mai era lume pe stradă. Oricum autobuze circulă până în jur de ora 00 şi au şi transport de noapte. Dacă vreţi informaţii despre programul autobuzelor, cel mai bine e să vă uitaţi pe site-urile companiilor.

La hotel nu am avut nicio problemă cu rezervarea făcută pe site-ul www.venere.com. Însă…la un moment dat, în conversaţie, tipul de la recepţie a zis că trebuie să mergem în altă clădire, pentru că acolo sunt camerele. Moment în care au început să ni se aprindă beculeţele, pentru că pe net am citit diverse lucruri de genul ăsta- hoteluri care aveau un birou într-o locaţie, iar camerele în altă locaţie.

Clădirea în care am fost duşi noi era chiar cea de alături. În holul de la intrare m-a lovit un miros rânced, însă acesta a dispărut pe măsură ce urcam în clădire, astfel încât, până la etajul 1, unde era şi sala pentru micul dejun, nu se mai simţea deloc. Am intrat în cameră şi ne-a cam picat faţa, deoarece camera era foarte mică, 2.5×2.5,  şi foarte înaltă. Era curată, aveam minibar, tv, dulap şi baie. Şi aceasta foarte mică, insă, ceva de genul 1×2.venezia21

Priveliştea nu era deloc interesantă, întrucât geamurile dădeau fix în peretele clădirii vecine, care se afla la cca 1-1.5m. Asta e, însă, o problemă în toată Veneţia, aşa că sunt destul de mici şanse să ai privelişte bună. Însă la cât timp stai în cameră…nu prea contează. Ah, şi era destul de frig(în cameră), însă aveam un aparat de aer condiţionat, dar care cam făcea zgomot, aşa că nu putem să dormim cu el pornit. Şi cam frig a rămas în cameră şi în zilele următoare.

billa_venezia
După preluarea camerei, am ieşit să ne plimbăm şi tot mergând am descoperit două supermarket-uri, Billa şi Coop. De Billa ştiam că există, însă nu ştiam locaţia exactă. Am ataşat o poză cu locaţiile celor două supermarket-uri, în Cannaregio, precum şi un link la o hartă a Veneţiei care mi s-a părut destul de bună. La Billa se ajunge foarte uşor, pe San Leonardo, mergând drept pe Maddalena. Dacă se vine dinspre San Marco, se merge pe drumul spre Ferrovia sau Piazzale Roma. O să vedeţi la faţa locului că sunt indicatoare cu patru locaţii importante, în toată Veneţia, aşa că o să fie cam greu să vă rătăciţi. Aceste patru obiective sunt: podul Rialto, piaţa San Marco, piaţa Roma şi Ferrovia(gara).

În loc de concluzii:

 • atenţie la alegerea cazării, cel mai bine ar fi să meregţi în locuri recomandate
 • cereţi recepţionerilor, pe mail, informaţii despre cum se poate ajunge în locaţiile respective
 • există un supermarket Billa şi mai multe Coop
 • în extrasezon, adică 15.09-31.03, Veneţia e destul de liberă(la noi a fost un pic aglomerat doar sâmbăta)
 • merită să faceţi măcar o plimbare de noapte

Cam asta a fost prima seară în Veneţia.

venezia32

venezia4

venezia5Şi am găsit şi sediul reprezentanţei Institului Cultural Român în Veneţia care arbora drapelul românesc. Fără nicio problemă, iar italienii nu păreau deranjaţi de acest fapt. Iar cât am stat pe acolo, am vorbit română mereu, evident, între noi. Cei de la hotel au văzut că suntem români. Acest lucru nu i-a deranjat şi au fost foarte amabili cu noi. Ceea ce m-a bucurat.

Dacă îmi mai vin idei am să completez. Iar dacă aveţi întrebări, comentarii sau informaţii suplimentare, nu ezitaţi să vă afirmaţi.

De asemenea, suplimentar fata de ce am scris eu in aceasta suita de articole, iti recomand un ghid de buzunar. Unul interesant este „Top 10. Venetia„, de la editura Litera si care poate fi achizitionat de la elefant.ro. vei putea afla care sunt palatele si vilele celebre, restaurante faimoase, diverse excursii si itinerarii, trasee ascunse prin Venetia, cele mai atractive piete si magazine, precum si sfaturi pentru vizitatori. Mai mult ca sigur ca vei gasi lucruri pe care eu nu le-am observat.

Citeşte episodul 2 din excursia la Veneţia.

Citeşte episodul 4 din excursia la Veneţia.

E posibil sa te mai intereseze:

Reclame

Posted on 2009/03/18, in foto, texte and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Victoria Irimia

  Multumesc muuult pentru informatii. Abia astept sa ma plimb cu sotul meu pe stradutele din Venetia. Nota 10 pentru harta magazinelor! Ne va fi foarte utila. Indraznesc o intrebare: de unde cumparam acel abonament pe ACTV pentru 2 zile? Sunt aparate in zonele cheie ale orasului? Noi ne vom caza in Mestre si am inteles ca este mai bine sa luam acest abonament decat sa platim la fiecare urcare in bus sau vaporetto.
  Inca o data va multumesc pentru informatii si va doresc multe excursii
  de-astea frumoase.

 2. Aceste abonamente se pot lua de casele lor de bilete…este una in aeroport sigur si sunt si in piazzale Roma. De asemenea, se pot lua de la punctele de informare a turistilor. In urmatorul articol am sa pun si locatiile acestor puncte de informare si am sa dau si alte detalii…

  Mai urmeaza inca vreo 3 articole, insa am destul de multe de scris si timpul liber e putin…

  Multumesc pentru urare

 1. Pingback: excursie la Venetia « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

 2. Pingback: excursie la Venetia 2 « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

 3. Pingback: excursie la Venetia 4 « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s