Demiterea lui Olaroiu de la Al-Hilal si nu numai…

de Andreiy

Vazand recentul scandal legat de demiterea lui Olaroiu de la arabi nu pot sa remarc o chestie care pe mine ma macina destul de mult: criticarea cu foarte mare usurinta a altor culturi.

Mai pe scurt, pentru ce a fost data afara Olaroiu ? Pentru faptul ca s-a certat cu politistii arabi pentru ca jucatorii lui nu au fost lasati sa intre pe teren pentru sarbatorirea castigarii unui trofeu. Suparat pentru acest lucru Olaroiu isi da jos tricoul cu chipul printului (era chiar Cupa Printului din cate tin minte) si cu un gest de lehamite il arunca. Acum, $unt con$stient ca Olaroiu $-a dus acolo pentru performanta $portiva, insa a stiut de la inceput ca acolo exista niste reguli , este o cultura cu totul diferita. Ceea ce ma intreb este de ce anul trecut cand a castigat campionatul nu a facut la fel (oare pentru ca inca nu avea plinul facut?).

Ne miram cu totii ca e anormal ca ala sa fie dat afara pentru atata lucru. Da, pentru noi, pentru care fotbalul este mai presus decat orice principiu si valoare este anormal, pentru ei nu este.

De ce oare trebuie sa ii judecam ca sunt inapoiati? Este cultura lor, atata timp cat nu ma deranjeaza si nu ma afecteaza in mod direct nu au decat. Cine hotaraste cine este inapoiat si cine nu? Cred ca au destui bani incat sa isi permita orice, insa sunt inapoiati pentru ca au o traditie si o cultura diferita de a noastra? Nu cred ca locuitorii cel putin din Emirate sau Arabia Saudita se plang de dictatura. Nu iti place sa traiesti acolo ai multe alte posibilitati, daca ai facut-o pentru bani atunci taci si induri pana simti ca nu mai merita banii pe care ii primesti ( insa poti pleca fara sa jignesti si sa arunci cu noroi ).

Asta nu este valabil insa doar pentru arabi sau oricine altcineva… din pacate (?) cei puternici hotarasc ce e normal si ce nu.

Posted on 2009/03/05, in sport, texte and tagged , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Personal consider decizia arabilor justa. In conditiile in care la noi Prostia e mare, la ei Alah e mare.
    حظ سعيد

  2. Partea si mai proasta e ca cred ca intreg occidentul cred ca aia sunt inapoiati din punct de vedere cultural si al traditiilor.

    إعطاء فرصة للسلام 😀

  3. Pai pana la urma cica a fost demis doar cateva ore.

  4. Mda, eu stiu ca a fost demis cateva ore, dupa-aia repus in functie cateva ore si dup-aia demis definitiv 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s