avem o multime de accidente rutiere si autoritatile nu fac nimic

Accidentele în trafic sunt în România la ordinea zilei. Şi nu vorbesc aici de accidente minore, de genul tamponărilor uşoare, ci de accidentele grave, soldate cu avarierea în proporţie foarte mare a autoturismelor sau cu persoane rănite şi/sau decedate. Nu am reuşit să găsesc o statistică oficială exactă. Singura pe care am găsit-o este cea de la Brigada de Poliţie Rutieră.

Cred că mare parte a accidentelor se întâmplă din cauza vitezei excesive şi din cauza faptului că şoferii refuză să-şi adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum.

De ceva vreme lucrez în Otopeni. În ultimele două săptămâni au avut loc circa 5 accidente, de care ştiu eu. Unele au avut loc în Otopeni, altele în Bucureşti, pe tronsonul dintre şoseaua de centură şi Academia de Poliţie. Dintre aceste accidente, o parte din ele au fost grave, în sensul că autoturismul care a provocat accidentul a trecut pe contrasens, lovind minim o altă maşină. Asta în condiţiile în care cele două sensuri de deplasare sunt despărţite de o bordură.

Stau şi mă întreb…dacă vreunul din zevzecii ăştia pierde controlul şi intră pe trotuar, poate chiar în staţia de autobuz, unde, de obicei, e multă lume…Oare ce se întâmplă? Trotuarul are, în mare parte, circa 1-1.5m lăţime, deci, dacă ai sta în staţia de autobuz şi ai avea suficientă prezenţă de spirit, probabil că nu ai avea unde să te fereşti…Şi, atemţie, ne aflăm în localitate, iar viteza de deplasare a autovehiculelor în mod sigur nu este cea legală, pentru că, să nu uităm, ne găsim pe DN1 şi ne pică rangul dacă mergem mai încet…

Mă întreb de câte accidente este nevoie pentru ca autorităţile să facă ceva? Ceva ce nu e prea complicat, cum ar fi amplasarea câtorva radare fixe cu poză şi care să-i ia pe toţi care „dau cărbuni”, scăderea vitezei maxime de deplasare de la 70 km/h la 50 km/h, poate instalarea unor denivelări care să-i facă pe vitezomani să încetinească…Oare de ce avem autorităţi aşa pasive care nu fac nimic în avans? Şi nici după? Aici mă refer la primării şi la Poliţia Rutieră.

Bine, şi să nu mai zic de inconştienţii care traversează strada „de-a hoarţa”, fără a folosi pasarelele, jucând Frogger şi jucându-se cu viaţa lor şi sănătatea mintală a şoferilor…

Posted on 2009/01/27, in proteste, trafic and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s