chiftelute moldovenesti de cartofi

La cererea expresă a publicului 😀 , continuu cu reţetele cu cartofi. Astăzi este rândul chifteluţelor moldoveneşti, evident, de cartofi.

Ingrediente:

  • un kilogram de cartofi
  • două ouă
  • 200 g smântână
  • 200 g caşcaval
  • făină, ulei şi sare.

Modul de preparare- cartofii se spală, se curăţă şi se dau prin răzătoare. Se amestecă bine cu ouăle, făina şi sarea, iar din compoziţia obţinută se formează chifteluţe care se prăjesc şi se servesc cu smântână şi caşcaval ras, pe deasupra.

Poate nu sună nemaipomenit, însă cred că sunt bune. Pentru prăjit recomand uleiul de palmier, că cică e mai bun decât ală de floarea soarelui…Eu am luat un bidon cu ulei de palmier din Cora, iar preţul pentru un litru este acelaşi cu preţul uleiului de floarea soarelui, însă la uleiul de palmier se pare că există o serie de avantaje, cel mai important fiind că nu conţine colesterol.

Şi acum, am să mă abat un pic de la subiect…Altceva ce mai folosim noi este uleiul de măsline extravirgin. Astă vară ne-am luat din Grecia un bidon de 5 litri cu 22€. Acum, mi-a adus un prieten tot un bidon de 5 litri, insă preţul a fost mult mai mic, cca 17€. Aşa că dacă aveţi drum in Grecia, nu strică să intrai într-un mipermarket şi să luaţi ulei de măsline.

Anunțuri

Posted on 2009/01/17, in texte and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. cartofii se mai si storc de zeama ptr incepatoare k altfel iese terci nu piftele.

  2. trebuie sa spui o reteta de la un cap la altu daca o spui,altfel nu mai o spune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s