reclamaţii RATB, partea 3

Ei bine, a venit vremea şi celei de-a treia reclamaţii la R.A.T.B. Aici e prima, iar aici e a doua. De fapt, cea de-a treai nu este chiar o reclamaţie, ci a fost mai mult o suită de sugestii pentru modificarea traseelor unor autobuze, pentru a răspunde mai bine nevoilor (sper că nu numai nevoilor mele, adică ceea ce le-am sugerat eu să-i ajute şi pe alţi locuitori ai zonei). Succesul celorlalte două reclamaţii m-a făcut să fac aceste sugestii, conştient de faptul că un serviciu nu se poate îmbunătăţii decât dacă şi noi, beneficiarii, ne punem mintea la contribuţie.

Astfel, am sugerat celor de la R.A.T.B. modificarea traseului unei linii de autobuz, pentru ca la capăt de linie să nu mai efectueze buclă. Practic, în acea zonă, autobuzul nu trecea dus-întors prin acelaşi loc, şi ca să ajung din acea zonă ca să iau autobuzul spre centrul oraşului, trebuia să aştept întâi un autobuz care să mă ducă la capăt de linia şi apoi să aştept autobuzul care să mă ducă în centru…Lucru foarte neplăcut, pierzînd, practic cam 15 minute. Aşa că m-am gândit la o listă de sugestii, pentru rezolvarea acestui impediment, cum ar fi:

  1. modificarea traseului ca să revină perin acelaşi loc
  2. modificarea timpilor medii de succedare a unui alt autobuz, care venea foarte rar, dar care putea asigura legătura cu primul autobuz, spre centru
  3. plecarea sincron a autobuzelor de la capăt, în sensul că autobuzul care pleacă să-l aştepte pe cel care soseşte cu călatori, aceştia avînd posibilitatea să nu mai aştepte alt autobuz.

Răspunsul lor a fost foarte interesant şi mi-a plăcut, aşa că îl redau mai jos.

Referitor la propunerile dumneavoastra transmise RATB, pentru care va multumim, facem urmatoarele precizari:

Prelungirea traseului liniei 331 de la Strada Jiului / Bulevardul Gloriei, prin Bulevardul Bucurestii Noi la Laromet, ar necesita, pentru pastrarea parametrilor actuali ai liniei (interval de succedare, capacitatea oferita), un numar suplimentare de autobuze, de care, din pacate, nu dispunem in prezent. In plus, aceasta masura ar genera nemultumiri din partea utilizatorilor actuali care doresc sa ajunga in cartierul Damaroaia venind dinspre zona centrala.

Modificarea traseului in ambele sensuri a fost si intenstia noastra, insa pentru implementarea acestei masuri este necesara resistematizarea instersectiei Strada Jiului / Bulveardul Gloriei si punerea in functiune, prin grija administratiei publice locale, a semaforizarii, pentru a permite virajul stanga din Bulevardul Gloriei in Strada Jiului.

Incepand cu luna septembrie, parcul circulant al liniilor 112 si 331 va fi majorat.

Cu stima,

Serviciul Relatii Publice

Într-adevăr, au mărit numărul de autobuze pe linia 112, care, acum reprezintă un minloc de transport foarte bun.

Aşa încât, am decis să le trimit şi mulţumiri. Chestia asta s-a întâmplat acum câteva zile, iar până la data redactării acestui articol  încă nu am primit un răspuns. Dar nu-i timpul pierdut.

Reclame

Posted on 2008/12/03, in proteste and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Domnule director,al autobazei ferentari vreau sa va aduc la cunostinta ca masinile de pe linia 125 dimineata la primele curse de la vulcan pleaca fara sa mai ajunga la obregia si o iau pe un traseu necorespunzator pe la liceul I.M.G.B. ;NOI ASTEPTAM DEGEABA MASINILE IN STATIA OBREGIA.TRECE MASINA LA 5:05 SI APOI MAI TRECE ALTA LA ORA 6:00.CELELALTE MASINI IN INTERVALUL ACESTA O IAU PE SCURTATURA.VA ROG SA LE ATRAGETI ATENTIA SA-SI RESPECTE TRASEUL DEOARECE INTARZIEM LA SERVICIU DIN CAUZA LOR.
    VA MULTUMESC,CU RESPECT,

  1. Pingback: cum se reziliaza unilateral un contract de furnizare servicii de televizune cu Boom TV « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

  2. Pingback: ratb: vreau sa fac niste sugestii « …doar nişte păreri, texte, pretexte, proteste…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s