bălăureală de o zi

Data: 16.11.2008

Ora: 4:10- mă trezesc pentru micul dejun. La 6:16 am tren către Azuga. Imediat ce m-am suit în personalul Bucureşti- Braşov am fost uimit de cât de curat era trenul, această rută fiind una foarte tranzitată. Curgea chiar şi apă la baie…neaşteptat.

Ora 10 şi ceva- coborâm în Azuga. Destinaţia finală este Buşteni, cu ocol prin Diham.

Ruta: Azuga- Valea Grecului- Şaua Grecului- Cabana Diham- Cabana Gura Diham- Buşteni. Traseul din Azuga, pe Valea Grecului pleacă chair din gară, mergînd cam 20 de minute pe un drum forestier. Marcajul este triunghi galben. Se merge pe firul apei şi pe potecă, ajungînd în şaua Grecului, de unde se vede o prvelişte minunată asupra Bucegilor. Până în şa se merge preţ de un ceas şi 10, cu ruscaci de tură. Apoi, până la Diham se mai face cca o oră.

Din păcate zona respectivă începe să se strice din cauza vilelor care apar…intersant…M-am întrebat mereu cum e posibil să se dea autorizaţii de construcţie în vârf de munte…dar asta e România.

Drumul până la Gura Diham şi Buşteni e un „clasic”, lejer şi foarte umblat.

Sosirea trenului este un nou prilej de mirare. Trenula accelerat arată impecabil. Totul nou, luminat, căldură, avea chiar şi afişaj electronic(nefuncţional, însă), scaune individuale, uşi cu butoane de deschidere şi închidere automată.

Trenul plin. Lumea, neaştepatat de civilizată. Probabil, dacă ni se oferă condiţii mai ca lumea, ne mai civilizăm şi noi.

Posted on 2008/11/17, in sport, trafic and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s